Kalender

Opening van de inschrijvingen

De inschrijvingen voor de nieuwe VJP-simulatie van 2019 zijn voortaan geopend. Indien je tussen 17 en 27 jaar oud bent, kan jezelf kandidaat stellen door het daarvoor voorziene formulier in te vullen. Persoonlijke achtergrond en diepgravende politieke kennis maken daarbij niet uit! Het is je motivatie en bereidheid om dialoog te gaan met andere jongeren die telt!

 

Deelnemers- en journalistendag

Ben jij geselecteerd voor de simulatie? Dan nodigen we je uit op de deelnemers- of journalistendag - afhankelijk van de functie waarvoor jij kandideerde.

De deelnemersdag zal dit jaar plaatsvinden in RITCS Cinema Brussel (Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel) op zaterdag 12 oktober 2019. We gaan van start om 9u30. Tijdens de deelnemersdag stellen we jullie de raad van bestuur, ministerraad en fractieleiding voor. De drie ministers geven toelichting bij hun decreetsontwerpen en de fracties presenteren hun fractie-standpunten en kijk op de drie ontwerpen van decreet. Verder krijg je heel wat praktische informatie omtrent het verloop van de simulatie.

De journalistendag staat een week later, op zaterdag 19 oktober 2019, gepland. De locatie en aanvangstuur houden we nog even in beraad maar noteer deze dag alvast in jouw agenda.

 

Simulatie

De simulatie vindt plaats tijdens de herfstvakantie van zondag 27 oktober tot woensdag 30 oktober 2019. Op de eerste dag verwachten we jullie aan de jeugdherberg waar we gedurende vier dagen zullen verblijven. Doorheen de dag bevinden we ons in het Vlaams Parlement. Als journalist verwachten we jou een dagje eerder, op zaterdag 26 oktober, om de eerste (inhoudelijke en technische) voorbereidingen te treffen om van de simulatie een absoluut journalistiek topstaaltje te maken.

Facebook-Banner---2019.jpg

Kostprijs

De deelnemersprijs zal dit simulatiejaar 90 euro bedragen. In deze som inbegrepen, zijn de maaltijden en overnachtingen in de jeugdherberg 'Jacques Brel', net als de lunch in het Vlaams Parlement. Na aanvaarding van je kandidatuur is dit bedrag volledig te storten op het rekeningnummer BE75 7360 0675 9651, met vermelding van je naam, voornaam en 'Inschrijving VJP 2019’.

We willen vermijden dat de kostprijs een drempel voor deelname impliceert, daarom voorziet het Vlaams Jeugd Parlement in een sociaal tarief van 30 euro voor deelnemers die zich in een minder gunstige financiële situatie bevinden. Neem hiervoor contact op via info@vlaamsjeugdparlement.be.

 

Locatie

Jeugdherberg Jacques Brel
Rue de la Sablonnière 30
1000 Brussel

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86
1000 Brussel