Kalender

Opening van de inschrijvingen

De inschrijvingen voor de nieuwe VJP-simulatie van 2018 zijn voortaan geopend. Indien je tussen 17 en 27 jaar oud bent, kan jezelf kandidaat stellen door het daarvoor voorziene formulier in te vullen. Persoonlijke achtergrond en diepgravende politieke kennis maken daarbij niet uit! Het is je motivatie en bereidheid om dialoog te gaan met andere jongeren die telt!

 

Deelnemersdag

Ben jij geselecteerd voor de simulatie? Dan nodigen we je uit op de deelnemersdag. Hier stellen we jullie de raad van bestuur, ministerraad en fractieleiding voor. De drie ministers geven toelichting bij hun decreetsontwerpen en de fracties presenteren hun fractie-standpunten en kijk op de drie ontwerpen van decreet. Verder krijg je heel wat praktische informatie omtrent het verloop van de simulatie.

De deelnemersdag zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 29 september 2018 op de stadscampus van de UAntwerpen (aula C103), Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen. We verwelkomen je daar graag om 10u 's ochtends.

 

Simulatie

De simulatie vindt plaats tijdens de herfstvakantie van zondag 28 oktober tot woensdag 31 oktober 2018. Op de eerste dag verwachten we jullie aan de jeugdherberg waar we gedurende vier dagen zullen verblijven. Doorheen de dag bevinden we ons in het Vlaams Parlement.

Email-banner.jpg

Kostprijs

De deelnemersprijs zal dit simulatiejaar 90 euro bedragen. In deze som inbegrepen, zijn de maaltijden en overnachtingen in de jeugdherberg 'Meininger', net als de lunch in het Vlaams Parlement. Na aanvaarding van je kandidatuur is dit bedrag volledig te storten op het rekeningnummer BE75 7360 0675 9651, met vermelding van je naam, voornaam en 'Inschrijving VJP 2018'.

We willen vermijden dat de kostprijs een drempel voor deelname impliceert, daarom voorziet het Vlaams Jeugd Parlement in een sociaal tarief van 30 euro voor deelnemers die zich in een minder gunstige financiële situatie bevinden. Neem hiervoor contact op via info@vlaamsjeugdparlement.be.

 

Locatie

Jeugdherberg Meininger
Quai du Hainaut 33
1080 Brussel

Vlaams Parlement
Leuvenseweg 86
1000 Brussel